Komet Club Rouleur

Komet Club Rouleur

Söndagsrunda

CykelturerPosted by Erik Nohlin Sun, August 21, 2011 13:32:00
Någon som ska med på en Söndagsrunda? Jag, Aron och Acke ses på parkeringen till Totalmacken klockan 15.00 Vi tänker oss 1230 kilometer i hyfsat tempo. Planen är att köra nonstop 28 timmar, 618 kilometer, fika i Brest och ta tillbakavägen med två pauser för alkoholhaltig dryck. Tillbaks på onsdag.  • Comments(1)//club.kometbicycles.se/#post490

TOTALY EPIC©

CykelturerPosted by Erik Nohlin Wed, April 06, 2011 21:06:11
Idag hojade några av oss Epic© Rapha Gentlemens Race. 5km Epic© rakt Epic© uppför. Pierre och Nicke frihjulade förbi Team Mumien som allt mer ter sig som spöken under bandagen. Trots vilodag idag fick vi några mil på eftermiddagen. Tre heldagar cykling har gett cirka 40 mil berg och dalbana på Totaly Epic© Roads och Epic© Rides och Epic© Passes. Totaly Epic© Inte tråkigt en sekund. Dessutom 23 grader varmt och sol.  • Comments(4)//club.kometbicycles.se/#post484

SUPER-RANDO-NERDs

CykelturerPosted by Erik Nohlin Tue, November 09, 2010 22:08:40
Cykelbrorsorna Acke och Aron tillsammans med den lojala följeslagaren Roulerik fick, ikväll på HCKs årliga Randonneurstämma, sina superrandonneurmedaljer för trogen insats under året som gått.

  • Comments(2)//club.kometbicycles.se/#post468

MYCKET LÄSNING, LITE SNACK

MedlemmarPosted by Erik Nohlin Thu, November 04, 2010 20:40:34

På hösten minskar antalet saker att göra utomhus. Visst, sketa ner sig på crossen, frysa ihjäl i dimman trots 8 plusgrader, dricka sig redlös och lägga sig i en lövhög och få lunginflamation, bli påkörd av en spårvagn är väl det enda som går an på hösten.
Förutom detta gör man bäst i att stanna hemma i vardagsrummet och då finns det lite saker ni inte får missa och en att helt missa. Underst i högen ligger boken VELO - Bicycle Culture and Design, utgiven på Gestalten Verlag - som ni för övrigt bör skaffa stammishäng på. En bilderbok fina bilder och text, trevlig men lite:

"Cyklingärrhettsupermoderntfräcktsåhärtarvilitecykelkulturvihittatpånätetochgörenbok"

Över den ligger en The Custom Road Bike av Guy Andrews. Detta är däremot en toppenbok på nästan alla sätt. Snusförnuftig och informativ. Lite som en Sheldon Brown utan humor. Fin bok med fina bilder och mycket informativ text om för och nackdelar med komponenter, rammaterial, sittställningar. Lite tips och trix och nyttig för alla som gillar cyklar. En snusförnuftig puritan som skrivit en bok om allt som är hårt och tillverkat som rör cykling, hyllningar till Richard Sachs och Serrotta, eldande om att det inte ens går att sitta på en cykel utan att vara bikefittad först samt många bilder med kort skärpedjup. En frusen sparv viskade att den snart finns i en butik bredvid en frisörsalong. Köp den absolut men ta den med en nypa salt.

Över den ligger #2 av Bone-Shaker Magazine. Ett litet fint magasin om allt möjligt som rör färdandes på hjul, kanske mer av ett fancy fanizine, tryckt på oblekt papper, än ett magasin. På baksidan står det fint "Life is like a ten-speed bicycle. Most of us have gears we never use" Skaffa en prenumeration!

På Bone-Shaker ligger den gamle Talking Heads stofilen David Byrnes Bicycle Diaries. Reseberättelser från 20 års resande, alltid med en ihopfällbar cykel med sig. Observationer och små historier från Buenos Aires, Istanbul, San Franskridsko, Manilla, Berlin och London. Samhällskritik, humor och nyfikenhet i en lagom tjock bok. Mer trevlig än bra men ändå läsvärd.

På David Byrne sitter Bike Snob NYCs Kalle Ankapocket som är mer snygg än bra.
Jag kan ibland skratta ordentligt åt hans syniska blog men fan, BikeSnob, stanna vid din läst och blogga vidare. Boken är en nybörjarkurs i cykling, 1A, Som simmärket Baddaren i ett glas med kiss, strösslat med fadd synism och självgodhet. Skriven för icke cyklande storstads-amerikaner eller ängsliga hipsters kanske det fungerar att ägna 20 sidor åt hur du cyklar snabbt i storstan, att cykelbud egentligen är mystiska gudar, men kan du cykla och bor i ett land utanför USA och har lite koll kan du strunta i denna bok. Bara en massa kissnödigt konstaterande, osäkert, grabbigt och amerikanskt.

Överst står höstens bästa nyhet. Cafe Solde i Malmö har startat ett eget kafferosteri med en mängd olika rostar ute. Jag fick med mig en påse av Brors blandning, en påse paradis! Syrlig, pikant och ett uns uppnosig. Mycket bra i höstsoffan till en fin cykelbok.


  • Comments(0)//club.kometbicycles.se/#post466

10.10.10

CykelturerPosted by Erik Nohlin Sun, October 10, 2010 15:45:47
/ Totaly Epic!

I en tid då naturen hänger på sniskan i färd med att helt ge upp och Rapha trademarkat ordet Epic, möttes Roulerik och Roula upp utanför Veloform. Datum: 10.10.10. Kl:10.10. Mål: Claima tillbaks begreppet Epic Ride innan det är för sent samt att cykla 10 mil. Vi hade hoppats på bättre uppslutning men cross och bakfylla är godtagbara ursäkter. Det var 10 grader varmt och dimmigt, bra förutsättningar för en Epic Ride i höstskrud. Rundan gick: Gamlestan, Utby, Kåhög, Gråbo, Vättlefjäll på Retaardvägar. Vi passerade 90 graderskurvan ner till hagen med lammungar strax innan Vättlefjäll. Fick rysningar när jag tänkte på hur många det faktiskt var som nästan dog nere på bondens gårdsplan där vägen utan förvarning försvann bakom ett berg av ensilagebalar och hur Bruce på Retaarden var upprörd för att sträckan fan inte hade något med en Retaard att göra. Vägarna norr om Gråbovägen i Retaardland är Totaly Epic och hade vi bara iPhonat Rapha hade de kissat ner sig av uppståndelse. Hela skogen var gul och orange och där mörsade vi fram i 30 knyck. Vi fortsatte mot det episka samhället Pussen, Retaardvägar förbi scoutstugan är vi åt vår episka lunch för två år sen, Gråbo, Lerum, Jonsered, Partile, Sävedalen, Majorna. En totalt episk tur som slutade på 96km (epic) 31km/h i rullsnitt (epic). Det enda på rundan som inte var episkt är Sävedalen, vilket jävla rövhål. Tack för episkt sällskap Ola.
Totaly Epic!

  • Comments(4)//club.kometbicycles.se/#post464

Champinjolo?

MedlemmarPosted by Erik Nohlin Thu, September 30, 2010 18:43:30
Letar på Blocket efter den rätta stavningen, hittar den inte.

Champanolo, Champignolo, Campignolo, Campanjolo, Campangolo, Campajolo, Campanolo, Campangolo, Campagnjolo, Champignolo, Champanjolo, Campagjolo, Champa, Kampa, Kampagnolo, Kampanjolo, Kampinjolo, Champinjolo, Champinjonol.

  • Comments(3)//club.kometbicycles.se/#post463

FÖRPACKNINGSKONST

MedlemmarPosted by Erik Nohlin Tue, August 31, 2010 18:21:33
Hmm, vad kan det vara som är på väg till mig? Risken är att paketeringen är ett större konstverk än innehållet, tror jag skiter i att packa upp den. Ledtrådar är:

1. Gubbig.
2. Fackverk.
3. Adel.


  • Comments(3)//club.kometbicycles.se/#post454

MER RANDONNÖRD SPAM

CykelturerPosted by Erik Nohlin Mon, August 09, 2010 10:57:52
Haha, det går inte att värja sig för Randonneurspam sista semesterveckan. Det skickas cykelrapport från en 30 milare igen. Nu var det årets sista möjlighet att cykla en 30milare med HCK. Med på tåget var Lasse och Leo. Leo är en utav supermännen jag cyklat med under året. 74 år ung enligt egen utsago men rent spontant kan han inte vara mer än 50, här körs det stenhårt, mer än tusen mil per år. En ny bra förebild som kommer med mycket bra tips och trix för långkörning. Vi körde 30 milsrundan söderut villket betyder Göteborg, Varberg, Svenljunga, Gällstad, Borås, Göteborg. Perfekt väder, en bra trio med bra fart. Men varför så många långlopp? Jo, vi samlar kilometer Paris-Brest-Paris. För den som ej är bekant med P-B-P är det för många randonneurer det stora målet för cyklingen. P-B-P är det mest prestigefyllda långloppet och går av stapeln vart fjärde år, Leo har gjort 3 st. P-B-P handlar om att cykla 120 mil från Paris, ut till Brest vid kusten och tillbaks på max 90 timmar. Randonneurs.se håller rankinglistan för antalet cyklade kilometer inför Paris-Brest-Paris. Här kan du som randonneur se på vilken plats du ligger på i rankingen inför nästa års lopp. Sverige får tilldelat en viss kvot baserat på förra loppets engagemang och ju fler kilometer du har i rankingen, desto större chans har du att få en av platserna. Förberedelserna inför loppet börjar minst ett år innan och jakten på en plats via antalet cyklade kilometer är just det några av oss i klubben pysslar med just nu.
För att få anmäla dig till P-B-P måste du vara Superrandonneur vilket du kan bli om du året innan loppet cyklar 20, 30, 40 och 60 mil. Johan P i KCR blev Superrandonörd förra året, i år hakade jag, Aron och Acke på med varsin titel. I och med denna 30 milare ligger jag runt plats 50 med 1800 officiella kilometer och det bör räcka för att få en av platserna. Kommande helg krockar Way Out West med 100milaren, den distans som garanterar dig en plats på Paris-Brest-Paris, och skitdyr öl och dekadens prioriteras i detta fall. Ytterligare en 20 milare veckan efter Way Out West och med lite tur så är en plats inför nästa års superlopp bärgad.Ovan ses långdistansriggen, en LOOK Kg231 med låg sittposition och högt fyrmastat styre. En bra och bekväm hoj. Nästa år kommer vi att dokummentera förberedelserna och materialet mer ambitiöst så då kommer Randonnördspamen att höjas till nya nivåer.

  • Comments(0)//club.kometbicycles.se/#post451
Next »