Komet Club Rouleur

Komet Club Rouleur

Kungarna av Kungsan.

CykelturerPosted by Henrik Sat, October 29, 2011 20:22:12
Grymt att se KCR CX representerat av Joahnnes, Acke och Johan i ett soligt Kungstägården, Stockholm. Det såg stenhårt ut när KCR kammade hem första plats i kategorierna Bäst klädd, Snyggast cykel och Kracht en Gloed.

  • Comments(2)//club.kometbicycles.se/#post496

Söndagsrunda

CykelturerPosted by Henrik Sun, March 28, 2010 15:44:45

Fint tur idag! 8 mil GBG-Lindome-Landvetter-Jonsered. Många backar, bitvis motvind och med en fantastisk fika på Jonsereds hembygdsgård. Stenberg vann idag med sin fighting spirit!

Ses

  • Comments(2)//club.kometbicycles.se/#post398

KCR gör upp med vintern.

MedlemmarPosted by Henrik Mon, March 01, 2010 00:48:20

Johannes och Erik W bestämmde att nu får det var slut på vintern och firade det med att skotta bort snön på taket till lokalen.
När kommer vårens första landsvägstur?

  • Comments(7)//club.kometbicycles.se/#post387

Klubbfesten

MedlemmarPosted by Henrik Sun, December 06, 2009 22:43:09

Fantastisk fest. Det blir kul när man både cyklar och spelar hellre än bra!


Kolla länk här!

  • Comments(3)//club.kometbicycles.se/#post364

Blöt cykling

CykelturerPosted by Henrik Mon, November 23, 2009 14:04:12

Det verkar nästan som att det bara blir bättre att cykla cross ju mer det regnar. Det svalkar gött och marken blir mjuk och fin att ramla på. KCRs CX sektion går från klarhet till klarhet men forfarande känns det lite läskigt att hoppa på cykeln landa hårt på sadeln. Fin tur, snart igen!
H

  • Comments(4)//club.kometbicycles.se/#post358

Sturmey Archer SX-3

CykelturerPosted by Henrik Sun, August 30, 2009 23:49:03

Veloform har som första återförsäljare i Sverige fått in Sturmey Archers 3-växlade fixed gear nav. Hur konstigt det än kan låta så verkar det som att Sturmey Archer låtit en produkt från 50-talet få nytt liv. ”The hub that keeps you pedaling” salufördes den med när det begav sig och Anders tyckte att någon borde testa den. Jag hade tänkt cykla det 22 mil långa loppet Glasriketresan med frihjul och växlar men när Anders förslog att jag skulle testa att köra på 3-växlad fix nappade jag direkt.

Den tyngsta växeln var 42/13, mellanväxeln 42/16 och lättaste blev 42/18 om min matematik stämmer. 75 % av loppet cyklade jag på den tyngsta växeln vilket funkade fint i klunga med de snabba rouleurerna i klubben. Min erfarenhet av fastnavscykling på lite längre turer sträcker sig till Vätternrundan 2008 och ett par 20 milare och det fina var att jag nu kunde köra på en tyngre växel och slapp sitta och studsa på sadeln när det började gå lite fortare. Jag tycker att navet är en kul och kvalitativ produkt och passar utmärkt på de lite längre turerna. Växlarna är lite krångliga att ställa in men väl på plats går det som en klocka och det funkar fint att skidda om man skulle vilja det, men jag skulle nog inte cykla utan broms.
  • Comments(4)//club.kometbicycles.se/#post336

Velo Gorgien

MedlemmarPosted by Henrik Wed, May 13, 2009 18:12:29

Jag har just kommit hem från en intressant resa i Gorgien. Jag har en vana att kolla efter velodromer på platser dit jag reser och det har visat sig vara en fint sätt att uppleva den lokala kulturen på. Jag besökte i söndags Tibilisi cykelklubb som håller till vid den nedlagda Sovjetiskt byggda velodromen där banans mitt idag hyrs ut till en bilskola som tränar fickparkering. Ingen i av gubbarna talade nått annat språk en det kaukasiska men jag lyckades i alla fall till sist förstå att "Velo" betyder cykel. Dom visade mig verkstan och där hängde ett par fina CCCP ramar och efter en stund bar en av killarna fram en cykel till mig och föreslog att jag skulle testa banan. Betongen var ganske dålig men jag som inte har nått annat en Ystehede och Angereds banor att jämföra med hade super kul. Jag skulle uppskatta att lutningen var ca 40 grader vilket är beydligt mer än vad jag är van vid men det gjode också att jag var tvungen att hålla högfart för att sitta kvar i kurvorna. Efter 10 minuter var benen stumma och jag var helt färdig och lycklig. Gubbarna flinade.

Ute på gatorna Tiblisi såg jag inte en enda cykel och det är inte så konstigt eftersom trafiken är kaotisk och luften helt kass. Bilar i 170 km/h på en 70 väg är inte helt ovanligt på landsvägen, så jag kan förstå varför ungdomssektionen från cykelklubben såg lite skrämda ut när jag såg deras klunga ge sig av på en runda.
Det är inspirerande att i ett land som befinner sig i politisk kris och där kriget är inte långt borta finna samma rouleur-längtan som i Majorna.

  • Comments(3)//club.kometbicycles.se/#post302

R som i Rouleur

MedlemmarPosted by Henrik Fri, January 30, 2009 15:22:30

Jag antar att jag inte är den enda i klubben som håller på och meckar under vitntern. Snart börjar väl vårens projekt bli klara och jag har precis svetsat och målat klart en gammal Rossin ram som fått nån slags faluröd färg. Ska bli kul att se fler av era nya cyklar här snart!

H


  • Comments(7)//club.kometbicycles.se/#post250
Next »